"Hvordan får du dine boller, kager, snegle osv. lige store?" Var der én der spurgte. Det gør jeg, ved at veje bollerne når jeg former dem, og så er det, som du kan se på fotoet, ved at måle sneglene, når jeg skærer dem ud. Det gør, at de bliver færdigbagt samtidig, og der ikke er nogen, der skal skændes om at få den største eller mindste.........det er lidt småligt, men det virker.........
100 g smør
2 ½ dl mælk eller vand
1 dl yoghurt
1 dl yoghurt
30 g gær
50 g sukker
1 æg
1 tsk bagepulver
1 tsk bagepulver
Ca. 450 g hvedemel
Fyld
75 g smør
125 g brun farin
2½ spsk kanel
Smelt smørret i en
gryde og hæld mælken i. Udblød gæren i lidt af den lune mælk og hæld resten i.
Rør sukker, æg og bagepulver i og ælt mel i til dejen er smidig og slipper bordet /
fadet. Lad dejen hæve overdækket i 45 minutter. Ælt dejen igennem og rul den ud
til en lang plade på ca. 50 gange 25
cm. Fordel fyldet
på dejen og rul den sammen som en roulade. Skær kagerne i lige store stykker skiver. Enten 12
tykke eller 18 tyndere. For muffinsformene med papirforme og sæt kagerne i. Tænd ovnen på 200 grader. Lad dem hæve i 20 min. Bag dem i ca. 10 minutter til de
netop har fået farve.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar