75 g smør
2½ dl mælk
1 æg
25 g
gær
1 tsk salt
1 spsk sukker
1 tsk kardemomme
Ca. 500 g
hvedemel
Smelt smørret i en lille gryde. Hæld mælken i. Pisk ægget sammen. Opløs gæren i lidt af den
fingervarme mælk og hæld resten af mælken og halvdelen af ægget i. Krydr med
salt, sukker og kardemomme. Ælt mel i til dejen føles smidig og slipper bordet/
skålen. Lad den hæve i 1 time. Ælt dejen igennem og form den til 10 boller
eller snurer. Stil dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med resten af
det sammenpiskede æg. Lad bollerne hæve i yderligere 30 minutter. Bag bollerne
i ca. 12 minutter ved 200 grader. Lad dem afkøle på en rist. Opbevar de
afkølede boller i en plastikpose.
FOTO: Bjørn Jacobsen til ugebladet SØNDAG
Ingen kommentarer:
Send en kommentar