søndag den 13. april 2014

Bløde boller

Er du klar til eftermiddagens kaffegæster? Eller mangler du lige en lille lækker bolle? Prøv dem her, det vil du ikke fortryde.


75 g smør
2½ dl mælk
1 æg
25 g gær
1 tsk salt
1 spsk sukker
1 tsk kardemomme
Ca. 500 g hvedemel

Smelt smørret i en lille gryde. Hæld mælken i. Pisk ægget sammen. Opløs gæren i lidt af den fingervarme mælk og hæld resten af mælken og halvdelen af ægget i. Krydr med salt, sukker og kardemomme. Ælt mel i til dejen føles smidig og slipper bordet/ skålen. Lad den hæve i 1 time. Ælt dejen igennem og form den til 10 boller eller snurer. Stil dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med resten af det sammenpiskede æg. Lad bollerne hæve i yderligere 30 minutter. Bag bollerne i ca. 12 minutter ved 200 grader. Lad dem afkøle på en rist. Opbevar de afkølede boller i en plastikpose.

FOTO: Bjørn Jacobsen til ugebladet SØNDAG

Ingen kommentarer:

Send en kommentar