fredag den 11. april 2014

Marcipantærter med karamelliserede nødder


Vi forbereder os på alle de kager, vi skal bage i vores lange, lange påskeferie, der begynder om en uge.
Måske har du marcipan liggende fra jul endnu? Så kan du bruge det i din tærtedej, er den blevet hård, kan du rive den på rivejern.
Tærterne er meget fyldige i smagen, og kan godt deles i mange stykker.



TIP:Brug de nødder, kerner og tørrede frugter som du har til rådighed. Man kan også bruge marcipan uden chokoladeovertræk.

Bund
50 g marcipanbrød eller chokolade med marcipanfyld
75 g blødt smør
50 g florsukker
1 æg
75 g hvedemel
½ tsk bagepulver

Top
100 g tørrede frugter f.eks. abrikoser, rosiner, svesker, dadler, figner
100 g blandede nødder f.eks. mandler, hasselnødder, valnødder, paranødder, pinjekerner
75-100 g smør
50 g brun farin
½ dl mælk
75 g florsukker

Tænd ovnen på 175 grader. Hak marcipanen groft. Rør smør og sukker sammen. Pisk ægget i. Rør marcipanen i. Bland mel og bagepulver og vend det i dejen. Beklæd en lille springform eller 4 små forme med bagepapir og smør med fedtstof. Hæld dejen i formen og bag den i ca. 25 minutter for den store form og 12-15 min for de små. Afkøl på en rist.
Hak tørrede frugter og nødder groft. Varm smør og farin op til kogepunktet. Rør mælken i. Hæld tørrede frugter og nødder i og lad det simre videre et par minutter. Tag gryden af varmen og pisk florsukker i. Hæld nøddemassen over de letafkølede kage.  

FOTO: Bjørn Jacobsen til ugebladet SØNDAG

Ingen kommentarer:

Send en kommentar