søndag den 15. september 2013

Strutter din dild?

Har måske skrevet det før? Men dild er fantastisk og overset. Måske har det noget at gøre, med den måde vi dyrker købedild på. De små plastikurtepotter med dild der aldrig strutter, aldrig dufter og aldrig smager af noget - jo de smager måske lidt af alt det plasktik, de er pakket så rigeligt ind i, for at holde dem oprejst!
Det er noget anderledes, med den dild jeg køber hos min grønthandler i Neustadt. Store struttende, duftende bundter, der ikke behøver plastik for at holde dem oppe. Jeg kan desværre ikke se hvor de er dyrket, men de kan overhovet ikke sammenlignes med de små plastikpotter, som sikkert er danske/tyske.

Dagens salat er en klassiker, men ikke desto mindre skøn og den passer godt til det meste og så kan resten gemmes til i morgen, uden at det bliver kedeligt. Den er også rigtig god og billig til mange.
Dild har det ikke så godt med andre krydderurter - end persille- så det er så nemt, som det kan blive.

1 spidskål
1 tsk salt
1 tsk sukker
2 spsk olie
2 spsk lys eddike
salt og peber
1 lille bundt dild
Skær kålen i tynde strimler og knug det i salt og sukker. Rør olie og eddike sammen, krydr med salt og peber og hæld over kålen. Hak dilden og vend den i.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar