Åh, så er vi der igen! Det er midt på eftermiddagen, jeg lidt lækkersulten og er gået i stå i min opgave. Jeg kunne jo skrælle 1 kg gulerødder- eller gå i gang med at bage disse skønne snegle.
De smager også herligt uden glasur, hvis du ikke kan vente, til de er afkølede.
INFO En fed gærdej som denne
smager bedst samme dag den er bagt.
INFO Hvis du vil, kan dejen laves med 5-8 g gær og hæve natten over.
100 g
smør
3 dl
mælk
50 g
gær
1 æg
100 g
rosiner
1 tsk salt
100 g
sukker
450 g
hvedemel
Fyld
75 g
smør
150 g
brun farin
1 spsk kanel
Glasur
150 g flormelis og vand
Smelt smørret over lav varme. Fjern det fra varmen og hæld
mælk i. Rør gæren ud i lidt af den lune mælkesmør og hæld resten af mælken i.
Rør ægget sammen og hæld det i sammen med rosiner, salt og sukker. Ælt mel i,
til dejen føles let og slipper bordet/ skålen. Lad dejen hæve overdækket og
lunt i 1 time. Ælt igennem og rul ud i ca. 50 cm gange 25 cm. Pisk smør, sukker og
kanel sammen og fordel det på dejen. Rul dejen sammen og skær den i ca. 5 cm store stykker. Sæt dem i
en bradepande beklædt med bagepapir og lad dem hæve yderligere 30 minutter. Bag
dem ved 220 grader i ca. 15 minutter. Rør glasuren sammen og pynt de afkølede
kager.
FOTO: Bjørn Jacobsen for Ugebladet SØNDAG
Ingen kommentarer:
Send en kommentar