torsdag den 19. februar 2015

Svinegod steg


Elsker du langtidsstegning? Så er stegeposer det nye sort i din husholdning. Du kan bruge stegeposen til at marinere dit kød i og herefter komme den i ovnen til op til 200 grader. Stegeposen er lukket tæt til og derved forhindrer man kødsaften i at løbe ud og kødet bliver ikke så nemt tørt. Oven i det undgår du, at din ovn bliver sølet ind i stegefedt. Alternativt kan man bruge en stegeso.
Stegeposer kan blandt andet købes i SuperBrugsen og koster ca. 5 kroner stykket.


1 kg rullesteg

25 g pnjekerner eller valnødder
6 abrikoser eller andre tørrede frugter
2 stilke rosmarin
1 stilk salvie
skallen af 1 citron
salt og peber

Server ovnstegte rodfrugter til. 



Tænd ovnen på 140 grader.
Hvis kødet er pakket i net, tager du nettet af og lægger kødet på et spækbræt. Skær kødet op så der kommer en lomme.
Rist pinjekernerne på en tør pande, til de tager farve. Hak abrikoser, rosmarin og salvie og riv citronskallen. Læg pinjekerner, abrikoser, krydderurter og citronskal på kødet. Krydr med salt og peber. Rul kødet sammen, vind bånd om eller læg det tilbage i nettet. Læg kødet i en stegpose og steg det i 1 1/2 - 2 timer. 

Tekst og opskrift har været bragt i Flensborg Avis den 13. februar
Foto: Louise Dandanell Ørsted og Gertrud Sabroe Termansen 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar