Elsker du
langtidsstegning? Så er stegeposer det nye sort i din husholdning. Du kan bruge
stegeposen til at marinere dit kød i og herefter komme den i ovnen til op til
200 grader. Stegeposen er lukket tæt til og derved forhindrer man kødsaften i
at løbe ud og kødet bliver ikke så nemt tørt. Oven i det undgår du, at din ovn
bliver sølet ind i stegefedt. Alternativt kan man bruge en stegeso.
Stegeposer kan
blandt andet købes i SuperBrugsen og koster ca. 5 kroner stykket.
1 kg rullesteg
25 g pnjekerner eller valnødder
6 abrikoser eller andre tørrede frugter
2 stilke rosmarin
6 abrikoser eller andre tørrede frugter
2 stilke rosmarin
1 stilk salvie
skallen af 1 citron
salt og peber
skallen af 1 citron
salt og peber
Server ovnstegte rodfrugter til.
Tænd ovnen på 140 grader.
Hvis kødet er pakket i net, tager du nettet af og lægger kødet på et spækbræt. Skær kødet op så der kommer en lomme.
Tekst og opskrift har været bragt i Flensborg Avis den 13. februar
Foto: Louise Dandanell Ørsted og Gertrud Sabroe Termansen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar