torsdag den 5. februar 2015

Brownie

Flensborg Avis betalte udgifterne og jeg bagte næsten 40 af de her kager til fordel for Danmarks Indsamling. Der kom en masse mennesker forbi og købte dem, og vi samlede over 4000 kroner ind. Alle kager blev betalt senest lørdag, så jeg kunne sætte pengene ind, men der var en dame, der hellere ville have sin kage i dag, så hun kom forbi og hentede en friskbagt kage her til eftermiddag. Når jeg alligevel var i gang, bagte jeg også et par kager til konfirmanderne.

Der er flere der har efterspurgt opskriften, så den kommer her.


Her er tre kager, det er ca til 10 personer.
TIP: Det vigtigste er at kagen ikke får for meget.

Amalie er på vej med kager til konfirmanderne
175 g saltet smør
125 g mørk chokolade
250 g sukker, gerne en blanding af almindelig melis og farin eller rørsukker
1 tsk vaniljesukker
2 æg
1 spsk yoghurt eller kærnemælk
250 g mel
1 tsk bagepulver

50 g chokolade
50 g valnødder

Tænd ovnen på 175 grader.
Skær smør og chokolade i mindre stykker og smelt det over lav varme i en gryde.
Hæld sukker og vaniljesukker i en røreskål. Pisk æggene i et af gangen og pisk det skummende. Hæld yoghurten i sammen med chokoladesmørret.
Bland mel og bagepulver sammen og rør det i dejen. Fordel dejen i en form. Hak chokoladen og pynt kagen med chokolade og valnødder.
Bag kagen i cirka 30 minutter. Hvis du tjekker dejen med en pind, skal der stadig sidde dej på- men den skal ikke være våd. Afkøl kagen på en rist, hvis du kan få dem ud af formen er det godt, ellers står den og bager videre.
Pak den afkølede kage i film eller en plastikpose.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar