Vi har spicet coq au vin op, med julekrydderier og tørrede frugter. Brug gerne krydderier fra Mill&Mortar. Hvis du bruger en økologisk kylling, skal du være opmærksom på, at tilberedningstiden er længere.
TID: 1 TIME OG 10 MINUTTER
Kyllingen kan laves i god tid - gerne dagen- i forvejen og
varmes inden servering.
100 g god bacon
2 rødløg
1 kylling
fedtstof til stegning
4 dl rødvin
1 stang kanel
2 kapsler kardemomme
5 nelliker
5 tørrede figner
Rodfrugtemos
500 g kartofler
200 g gulerødder
100 g pastinak
1-2 spsk olivenolie eller smør
salt og peber
persille til pynt og smag
Skær baconen i terninger. Pil løgene og skær dem i både. Brun
baconen og løg i fedtstof. Skær
kyllingen i mindre stykker. Steg kyllingen med i 5 minutter. Krydr med salt og
peber. Hæld vin over og lad det simre et par minutter. Hæld kanel, kardemomme
og nelliker over. Skær fignerne i strimler og hæld dem i. Kog op og skru ned.
Læg låg på og lad retten simre i cirka 40 minutter til kødet er mørt. Skræl
kartofler, gulerødder og pastinak og skær dem i mindre stykker. Kog det hele i
cirka 20 minutter til det er mørt. Hæld vandet fra og mos grøntsagerne med
olivenolie. Smag til med salt og peber. Pynt med persille.
FOTO: Martin Tanggaard til Ugebladet SØNDAG
Ingen kommentarer:
Send en kommentar