Jordbærmilkshake
2 glas
200 g jordbær
200 g vaniljeis
2 spsk jordbærmarmelade
evt. 1 spsk flormelis
Blend jordbær, is og marmelade sammen. Smag om der skal sukker i og server straks.
Du kan også bruge frosne jordbær, men så skal du også bruge mælk til at fortynde den.
Godt at vide om jordbær
Jordbærplanten hører til rosenfamilien,
og jordbær er botanisk set ikke et bær men en flerfoldsfrugt, hvor de små
kerner på jordbærret er små nødder. Det, vi spiser og kalder jordbær, er
blomsterbunden, der under frugtmodningen svulmer op og bliver saftig.
Jordbær skulle tilhøre gruppen af superbær, som på forskellige
måder beskytter kroppen og hjælper med afgiftning af uønskede stoffer. Jordbær
indeholder kalium og fibre og har et højt indhold af C-vitamin.
Skyl kun jordbærrene hvis der er jord eller urenheder på.
Nip dem altid efter de er blevet skyllet.
Spis jordbærrene den dag de er købt eller frys dem ned.
Friske jordbær holder sig en dags tid eller højst to på
køl.
Husk at jordbær skal have stue temperatur, når de spises
- den fine smag forsvinder, hvis de er for kolde.
Du kan sagtens bruge stødte, bløde og kedelige jordbær,
hvis du koger dem til grød eller marmelade. Kom eventuelt lidt atamon i
marmeladen.
FOTO: Gertrud Sabroe Termansen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar