Det er en klassiker i vores køkken og den hører ind under kategorierne slank, sund, billig, hurtig, nem og ikke mindst velsmagende. Har du ikke byg eller spelt, passer ris også godt til- er du ikke til den slags kulhydrater, må du supplere med mere kål. Opskriften er til 4 personer.
½ l bouillon
450 g
spidskål
250 g
renset porre
400 g
hakket okse
250 g
skrællet gulerod
1 tsk olie
1-2 spsk æbleeddike
1-2 tsk sukker
salt og peber
Friske krydderurter
Tilbehør 4 spsk chutney
Kog byggen mør i bouillon. Skær kålen i tynde strimler. Skær
porren i tynde ringe. Skræl gulerødderne i lange strimler. Brun kødet i
fedtstof i en stor gryde/ pande. Hæld eddike over og lad det bruse op. Tilsæt
porrer og steg videre et par minutter. Hæld kålen i og vend retten rundt til
kålen falder sammen. Tilsæt gulerødder og bouillon og steg færdigt i ca. 2
minutter. Krydr med sukker, eddike, salt og peber. Hæld vandet fra byggen og vend
byggen i retten. Pynt rigeligt med friske, hakkede krydderurter. Server chutney
til.
Se flere ideer til denne ret på:
http://www.voresmad.dk/Opskrifter/Hele_kogebogen/L/Lynstegt_kaal_med_hakket_oksekoed_porrer_og_perlespelt.aspx#.UswCAfsdink
Ingen kommentarer:
Send en kommentar