onsdag den 7. august 2013

Sommer occobuco

Hvis der er nogen der siger at man ikke kan spise gryderetter i sommerheden, tænker jeg ofte på det skønne bryllup jeg var til for 12 år i Frankrig. Det var i begyndelsen af juni måned og arrangementet strakte sig over flere dage. Det måltid jeg husker bedst, var det vi fik serveret aftenen inden brylluppet- confit de canard i  30 graders varme! og det smagte forrygende. Der var ingen der rynkede på næsen og sagde, at and er julemad - vi nød det sprøde, salte skind og ikke mindst de fedtstegte kartofler.
Dagens ret er occobucco og det er simre-sommer-mad der vil noget.

4 skiver ossobuco
2 løg
3 fed hvidløg
3 gulerødder
1 skive selleri
timian, rosmarin
½ l hvidvin
5 peberkorn
salt

gulerødder, porrer, pastinak, 

Klip eller skær i kanten af kødet, så det ikke krøller sig sammen. Pil og hak løg og hvidløg. Varm fedtstoffet i en gryde og svits løg og hvidløg. Tilsæt kødet og brun det. Rengør grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Tilsæt grøntsager og krydderurter. Hæld hvidvin over og spæd op med vand, så det netop dækker. Tilsæt peberkorn og krydr med salt. Lad retten simre i 2½-3 timer i ovnen ved 150 grader, til kødet er helt mørt. Tag kødet op og kog suppen ind til halvdelen. Tilsæt evt. rengjorte grøntsager og kog dem et par minutter i saucen. Pil kødet af knoglerne og kom det i saucen. Smag til med salt og peber og pynt med timian.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar