Kokken træder ind i lokalet med en æggebakke. Han kommer
over mod vores bord og kaster et æg ned på min desserttallerken. Det smadrer i
store flager og der flyder en hvid creme ud.
Køkkenchef Torsten Vildgaard serverer desserten til World Egg day |
Det er først i oktober, og jeg er inviteret til World egg
day af interesseorganisationen Landbrug og Fødevarer. Kokken er Torsten
Vildgaard og han er køkkenchef og medejer af Michelinrestauranten Studio i
København.
-Hvordan har I lavet æggene? Spørger vi måbende.
-Sukkerskallen former vi i en silikoneform, og så fylder vi
æggene med creme, fortæller Torsten Vildgaard.
Desserten var finalen på en overdådig frokost, hvor alle
retter indeholdt æg.
-Jeg gik helt kold, da jeg fik af vide, at jeg skulle
kombinere en stor frokostmenu med hønseæg, men da hørte, at jeg også
måtte bruge andre slags æg, lettede det jo sagen en smule, siger Torsten
Vildgaard.
Og frokosten bliver således en variation over ægget med små
kartoffeflreder, vagtelæg med trøffel, kaviar med valnøddemælk, pocheret æg med
svampe og sukkeræg med creme og blåbæris.
"Smadret æg" med blåbærsorbet |
Nem to-go mad
Men æg er ikke kun festmad og finurlige indslag i en
gourmetmenu.
-Æg er verdens bedste råvare, og det er så
nemt at spise, siger Nina Geiler, der er post doc i ernæringsforskning. Nina
Geiler holder oplæg om det sunde æg og kolesterolmyterne til World egg day.
-Der er ikke nogen direkte vejledning til hvor mange æg vi
bør spise om ugen, men undersøgelser viser at et æg om dagen ikke giver øget
risiko for hjerte-karsygdomme, siger Nina Geiler.
Man bliver heller ikke fed af at spise æg, næremere
tværtimod. Flere undersøgelser viser, at et æg som et del af morgenmaden øger
mæthedsfornemmelsen og fører til, at man spiser mindre de næste 36 timer.
-Kogte æg er ekstrem nem to-go morgenmad. Kog 5 æg søndag
aften og spis et hver morgen sammen med noget frugt og et stykke knækbrød. Så
bliver det da ikke nemmere, siger Nina Geiler.
Foto: Louise Dandanell Ørsted til Flensborg Avis den 23. oktober 2015
Ingen kommentarer:
Send en kommentar