Denne tærte er en tysk specialitet og hedder som mange sikkert er helt klar over "Zwiebelkuchen" altså en løgkage. Det er sæson for den lige nu og vi spiser den til den unge vin - "federweisser" eller "neuer süßer". En skøn kombination men nok ikke lige en ret man skal spise, hvis man skal tilbringe natten på en sovesal.
Dejen
1 3/4 dl mælk
15 g gær
250 g mel
1 tsk sukker
1 tsk salt
Fyldet
1 kg løg
Smør til stegning
250 bacon
2 1/2 dl cremfraiche/ skyr /fast yoghurt
3 æg
Muskatnød, salt, peber
Varm mælken til den er fingervarm. Rør gæren ud i mælken og tilsæt mel, sukker og salt i. Ælt dejen igennem og lad den hæve i ca. 45 minutter.
Pil løgene og skær dem i tynde skiver, evt. på mandolin. Skær bacon i små terninger og vend dem i smør på en pande. Tag bacon af panden og steg løgene bløde. Rør cremefraiche sammen med æg og krydr med muskatnød, salt og peber.
Ælt dejen igennem og rul den ud så den passer til en stor springform. Smør formen og læg dejen i. Læg løg og bacon i og hæld æggeblandingen over.
Bag tærten i ca. 1 time ved 180 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar