mandag den 4. november 2013

Salat med laks og lune kartofler





Så er salaten ikke kun tilbehør - men hele hovedretten!

TIP: gider du ikke stege laks kan den udskriftes med røget laks.

600 g små kartofler
4 små laksefileter ca. 450 g
1 fennikel
1 rødløg
100 g feldsalat
1 bundt dild
1 glas stenbiderrogn

Dressing
1 spsk citronsaft
1 spsk lys eddike
3-4 spsk olie
2 æggeblomme
Salt og peber

Rengør kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Pil dem. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber. Vend kartoflerne i dressingen og læg dem på et serveringsfad. Dup laksen tør og steg den på skindsiden til den er netop gennemstegt. Rengør fennikel og løg og skær begge i tynde strimler. Vask salaten og dup den tør. Arranger laks og grøntsager på kartoflerne. Hak dilden og drys den over salaten. Server rogn og brød til.

FOTO: Bjørn Jacobsen til Ugebladet SØNDAG

Ingen kommentarer:

Send en kommentar