Nu nærmer den skønne tid sig hvor vi skal svælge i fede, søde lækkerier. For din egen skyld - spis kun det der er en lækkeri, lad resten stå og spar kalorierne.
Der er mange der ikke ved det, men man kan faktisk godt bage sine æbleskiver selv. De fleste tror, det er en videnskab at røre dejen sammen og bage dem og man derfor bliver nød til at købe dem på frost. Men prøv dog. Du vil opdage, at de ikke har den helt så syntetiske smag af kardemomme og så kommer der også gang i den æbleskivepande, der har stået og puttet sig i så mange år bag i skabet. Har du ikke en pande, må du helt sikkert gerne låne din nabos eller min!
25 g
gær
½ dl lunt vand
2 dl
kærnemælk
2 æg
125 g
hvedemel
1 spsk sukker
2 tsk kardemomme
½ tsk salt
Fyld
1 æble
2 spsk sukker
1 spsk kanel
Til bagning
50 g
smør
Flormelis til servering
Rør gæren ud i vandet. Hæld kærnemælk i og rør æggene ud i
væsken. Bland mel, sukker, kardemomme og salt i en skål og pisk det i væsken.
Lad dejen hvile overdækket i 45 minutter. Vask og tør æblet og skær det i små
terninger. Bland sukker og kanel sammen og vend æbleterningerne i kanelsukker.
Smelt smørret i en lille gryde. Varm en æbleskivepande op. Fordel lidt smeltet smør
i æbleskivepandens huller. Fyld ½ op med dej, læg lidt æble i hver og steg dem
lysebrune på den ene side, vend dem. Drys flormelis over og server evt. med
æbleblomme marmelade.
Jeg indrømmer at jeg køber de dybfrosne når vi bliver rigtig mange, men når vi sidder sammen i en lille hyggelig runde, bliver de hjemmelavet :-)
SvarSlet