Længes du også efter solens varme, krydrede retter og den lette feriestemning? Du kan opnå lidt af stemningen ved at spise.
Rundt om middelhavet serverer de masser af små retter og kalder dem noget forskelligt. Vi elsker spanske tapas og italienske antipasta og nu er tiden inde til at rette blikket mod tyrkisk meze. Jeg lægger ud med marineret oksekød.
Rundt om middelhavet serverer de masser af små retter og kalder dem noget forskelligt. Vi elsker spanske tapas og italienske antipasta og nu er tiden inde til at rette blikket mod tyrkisk meze. Jeg lægger ud med marineret oksekød.
1 tsk af følgende: kardemomme, kanel, spidskommen,
allehånde, salt og peber eller blot 2 spsk Shawarmakrydderi
2 spsk eddike
2 spsk sukker
Persille og koriander til servering
Dup kødet tørt. Hæld krydderier, eddike og sukker i en
plasticpose. Læg kødet i posen og fordel krydderierne på kødet. Lad det
marinere koldt i min 2 timer.
Tænd ovnen på 225 grader. Tag kødet ud af posen og læg det i
et ovnfast fad. Steg kødet i 15 minutter, skru ned til 150 grader og steg
videre i 30 minutter. Lad kødet hvile i 15 minutter. Skær det i skiver og anret
det med friske krydderurter.
Server hyrdesalat, squashdip og fetadip til...........opskrifterne kommer her på bloggen
FOTO: Bjørn Jacobsen til Ugebladet SØNDAG
FOTO: Bjørn Jacobsen til Ugebladet SØNDAG
Ingen kommentarer:
Send en kommentar