Bestil fiskeben og fiskehoved
hos din fiskehandler. Laks og andre fede fisk kan ikke bruges til fiskefond.
Ifølge min fiskehandler, kan en fiskefond godt stå natten over og simre, men mindre kan også gøre det. Til fyldet kan man bruge en blanding af friske og frosne fisk. Man kan både få jomfruhummer, krabbeklør og blæksprutter på frost, tjek supermarkedet eller spørg fiskemanden.
Ifølge min fiskehandler, kan en fiskefond godt stå natten over og simre, men mindre kan også gøre det. Til fyldet kan man bruge en blanding af friske og frosne fisk. Man kan både få jomfruhummer, krabbeklør og blæksprutter på frost, tjek supermarkedet eller spørg fiskemanden.
1½ kg fiskeben og hoved
2 løg
2 fed hvidløg
2 tomater
2 gulerødder
200 g selleri
1 porre
1 fennikel
5 peberkorn
1 stilk timian
Stilkene fra 1 bundt persille
Skal af 1 appelsin
3 dl tør hvidvin
Ca. 1 l vand
Ca. 500 g fisk f.eks. krabbeklør,
muslinger, blæksprutter, havtaskekæber, rødtunge, jomfruhummer
Læg fiskeben og fiskehoved i
en stor rummelig gryde. Halver løg, hvidløg og tomater og hæld dem i gryden.
Rengør gulerødder, selleri, porre og fennikel. Tag lidt fennikel og porre fra
til servering. Skær grøntsagerne i mindre stykker og hæld dem i gryden med
peber, timian, persille og appelsinskal. Hæld vin på og spæd op med vand til
det netop dækker. Lad det simre 1 times tid.. Si suppen og kasser ben og
grøntsager. Kog suppen ind til der er ca. 1 liter.
Dup fisken tør og skær den i
mindre stykker. Fisk med skind kan steges på skindsiden og lægges i suppen.
Krabbeklør og blæksprutte kan simre med i lidt af suppen i 15 minutter.
Havtaskekæber skal kun have ca. 5 minutter. Varm suppen igennem smag til med
salt og peber. Arranger fisken i skåle sammen med lidt fennikel og
porrestrimler. Hæld den rygende varme suppe over inden servering. Server
safran mayonnaiseog ristet baguette til.
Safran mayonnaise
2 fed hvidløg
1 rød chili
2 æggeblommer
1 dl olivenolie
Evt. 100 g kogte kartofler
1 knivspids safran
Salt og peber
1 baguette
Pil og hak hvidløgene. Halver
chilien, fjern kernerne og hak den. Blend æggeblommer, hvidløg og chili sammen.
Hæld olien langsomt i og blend til der er dannet en mayonnaise. Mos kartoflerne
fint. Rør safran ud i 1 spsk vand og rør den i mayonnaise sammen med de kogte
kartofler. Smag til med salt og peber og server mayonnaise med ristet brød til
suppen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar