mandag den 18. februar 2013

Er du til indisk?

De skønne brød passer så godt til en indisk karryret, men de kan selvfølgelig også bruges til supper og gryderetter.
I Indien klaskes dejen op på siden af tanoriovne og bages her. Tandoriovnene er formet som bikuber og kan være fremstillet af kamellort. Denne form for bagning giver en helt fantastisk - bålsmag, som vi ikke kommer i nærheden af her. Men ikke desto mindre smager de også meget godt stegt på en stegepande. I Indien bliver de penslet med smør efter bagningen. For at få den gode smag, steger vi dem i smør i stedet. 

15 g gær
1½ dl lunt vand
½ surmælksprodukt yoghurt/kærne........
1 æg
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 spsk nigellafrø
1 tsk bagepulver
200 g fuldkornsmel hvede/rug/graham.....
ca. 200 g hvedemel

smør til stegning

Rør gæren ud i lidt af vandet. Rør yoghurt, æg, salt, sukker og nigella sammen. Bland bagepulver og fuldkornsmel sammen og rør det i. Ælt hvedemel i til dejen er smidig og slipper skålen. Lad dejen hæve i ca. 1 time. Del dejen i boller. Tænd evt ovnen på 180 grader. Rul boller ud til lange "tårer" og steg dem i smør på en varm stegepande. Hold dem varme i ovnen til de skal spises.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar