torsdag den 27. september 2012

Uimodståelig steg

Det er herligt med en stor steg, så er man fri for at tænkte på menuen de næste dage. Så derfor: i aften skal den stå på helstegt kalkunbryst med krydrede ris, i morgen står den så på kalkun med tomatiseret pasta og i overmorgen bliver det nok noget med kartofler og kalkun. Det er da fantastisk- ik?

1 kalkunbryst steg
friske krydderurter
1 spsk chilikerner eller ½ frisk chili
salt og peber
1 æble
2 dl bouillon eller 1 dl bouillon og 1 dl æblemost

Tilbehør: Klistrede ris med karry, koriander og kardemomme og kålsalat

Tænd ovnen på 170 grader. Dup kødet tørt. Skær chili i skiver. Skær små lommer i kødet. Gnid kødet med alle krydderierne og læg nogen af krydderierne i lommerne. Stil stegen et ovnfast fad. Hæld æblemost i bunden af fadet og sæt fadet i ovnen. Steg den i ca. 1 time og 40 minutter til kødet er mørt.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar