Da rødbedesalaterne blev populære
i Danmark var jeg ikke begejstret. Hvis rødbederne ikke lå i den kendte søde
eddikelage, var de ikke noget for mig. Men med årene har mine smagsløg ændret
sig. Og min mor gav ikke op, der blev serveret rødbedesalter over 20 gange, som
er det antal gange, man skal smage noget, før man kan lide det. Det hjalp på
mig, i dag er jeg passioneret rødbedespiser og hvis det er muligt, laver jeg en
rødbederet til frokost eller aftensmad hver dag!
Rødbedsuppe
Rødbedsuppe
Suppen er herlig til forret, hvis man er på
begynderniveau mht. rødbeder. Er du hærdet rødbedespiser, er den perfekt
som hovedret.
1,2 kg rødbeder
1 løg
4 fed hvidløg
½ fennikel
2 spsk eddike
1½ l bouillon gerne fra Herbarmare
SALT og peber
Yoghurtdressing
2 dl fast yoghurt
1 fed hvidløg
Salt og peber
2 spsk hakkede krydderurter persille, timian, olivenurt..........
Skræl rødbederne og skær dem i grove
terninger. Pil og hak de to slags løg og skær fennikel i skiver. Varm
olie i en rummelig gryde og sauter alle grøntsagerne i ca. 5 minutter.
Hæld eddike over og herefter bouillon. Lad det simre til rødbederne er
møre, det tager ca. 20-25 minutter. Blend suppen og smag til med eddike,
salt og peber.
Rør ingredienserne til dressingen sammen og server den til suppen.
rødbeder er noget af det bedste jeg ved - og jeg spiser dem helst rå :-)
SvarSletmange hilsner fra den modsatte ende af byen
Angelika