Min yngste datter og jeg er blevet inviteret til Berlin, og vi tjekker ind på Hotel Monbijou i Mitte. Efter
en god nats søvn, venter en yderst delikat morgenmadsoplevelse.
Det er tirsdag morgen, og der er mindst 25 grader i Hotel
Monbijou’s gårdhave, der er indrettet i fransk landstil med mørke
støbejernsmøbler med beige hynder, trækasser med hvide hortensiaer, klippede
buksbom og sandstensfliser. Ud af højtaleren summer loungemusik. Her er delikat
og lækkert, og de øvrige gæster læser morgenaviser og nipper af kaffen, mens
gråspurve pikker efter croissantkrummer.
Inde i restauranter er buffeten fyldt op med lækkerier. Jeg
kigger mig rundt og kommer ind i et lokale med åbent køkken. Jeg hilsen på
kokken, som stor-smilende kommer mig i møde og spørger, om jeg har sovet godt.
Det har jeg. Han får også listet min nationalitet og navn ud af
mig, og jeg får
at vide, at han er franskmand og hedder Eric.
-Er det dit første besøg på hotellet?
-Ja, det er det.
-Så skal jeg fortælle dig om alle delikatesserne på buffeten
siger han, og trækker mig med ind i det andet rum.
-Her er små lækre retter, siger han og peger på de hvide
asparges med revet parmesan og vinaigrettedressing, tomatsalaten med oliven og
tørrede tomater og toasten med parmaskinke og en fast ost.
-Og her er æggene, siger han og løfter det tunge låg af
serveringsfadet.
-Hvordan kan du bedst lide dit æg? Vil han vide.
Det er et stort spørgsmål. Jeg kan godt lide et blødkogt æg
med ristet rugbrød og en smagfuld ost til. Men jeg kan også godt lide spejlæg,
hårdkogt æg og ikke mindst pocheret æg med hollandaise.
-Hvad vil du anbefale? Spørger jeg.
Han kommer tættere på og hvisker: Omelet.
-Det siges, at jeg tilbereder byens bedste omelet.
-Så tager jeg en omelet.
-Hvad skal der i?
Endnu et voldsomt spørgsmål.
-Jeg kan lide det hele undtagen varme peberfrugter.
-Perfekt, siger han og småløber ud i køkkenet.
Jeg forsyner mig med frugtsalat, espressokaffe, birchermysli,
en lille cremebolle og
aspargessalaten.
Efter 7 minutter står Eric foran bordet med sin omelet.
Den er himmelsk. Jeg har aldrig smagt noget lignende. Den
bløde æggestand er fyldt med rødløg, tomater, soltørrede tomater, oliven,
spinat, kylling og den er stegt i riiigelig smør og olie. Ved siden af ligger
der en lille avokadosalat ligeledes med soltørrede tomater.
Jeg har skubbet de øvrige retter til side og nyder omeletten.
Efter jeg har spist smutter jeg forbi Eric og siger tak for mad.
-Ses vi i morgen? Spørger han.
Det kan du lige love for, vi gør.
Næste morgen er jeg lidt tidligere opee, og Eric er i
gang ved buffeten, da jeg kommer ind.
-Godmorgen, du ser vidunderlig ud i dag, siger han. Jeg
lapper det i mig og bestiller endnu engang en af byens bedste omeletter.
Teksten har været i Flensborg Avis
Ingen kommentarer:
Send en kommentar