Her har jeg kogt æblerne møre med lidt smør. Det giver en let karamellisering, der passer godt på tærter.
Tærtedej - du kan også købe en færdig dej men denne her er god
100 g koldt saltet smør
200 g mel gerne 405
50 g florsukker
2 spsk mælk
Æblemos
1 kg æbler
Tærtedej - du kan også købe en færdig dej men denne her er god
100 g koldt saltet smør
200 g mel gerne 405
50 g florsukker
2 spsk mælk
Æblemos
1 kg æbler
50 g
smør
100 g
sukker
1 dl æblejuice
1 dl æblejuice
Creme
250 mascarpone
1 dl yoghurt
3 spsk florsukker
1 dl yoghurt
3 spsk florsukker
1 tsk vanilje
1 tsk citronskal
1 tsk citronsaft
Hak smørret og hæld det i en foodprocessor med
mel og florsukker. Start maskinen og kør til er smuldret. Hæld mælk i
og kør til dejen samler sig. Pak dejen i film og læg på køl ½ times
tid.
Skræl æblerne og skær dem i både. Varm smør i en gryde med sukker. Hæld æblerne i og lad dem simre til de bliver bløde. Spæd æblejuice i, hvis det bliver for tørt. Smag til med sukker og afkøl mosen.
Pres dejen ned i en stor tærteform. Dæk med bageærter og bag i ca. 15 minutter. Fjern bageærter og bag videre i ca. 5 minutter til bunden er lysebrun. Afkøl.
Pisk mascapone sammen med yoghurt, florsukker og vanilje og smag til med citronsaft- og skal. Fordel skyren i de afkølede tærtebunde. Læg æblerne på og pynt med lidt grønt - mynte.
Server evt. råsyltede brombær til.
Skræl æblerne og skær dem i både. Varm smør i en gryde med sukker. Hæld æblerne i og lad dem simre til de bliver bløde. Spæd æblejuice i, hvis det bliver for tørt. Smag til med sukker og afkøl mosen.
Pres dejen ned i en stor tærteform. Dæk med bageærter og bag i ca. 15 minutter. Fjern bageærter og bag videre i ca. 5 minutter til bunden er lysebrun. Afkøl.
Pisk mascapone sammen med yoghurt, florsukker og vanilje og smag til med citronsaft- og skal. Fordel skyren i de afkølede tærtebunde. Læg æblerne på og pynt med lidt grønt - mynte.
Server evt. råsyltede brombær til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar