søndag den 7. september 2014

Æblekage med karamelsauce



Det er en skrøne, at man ikke kan lave kage, marmelade og mos af nedfaldsæbler. Skær det mørke, beskadige fra og brug ALLE de æbler du møder på din og andres veje. 
Her har jeg brugt æblerne i en kage med karamelsauce. Den er stor - der er nok til 8-10 personer. 
4 store æbler
150 g blødt smør
200 g sukker
3 æg
250 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk vanilje
1/2 dl mælk 
Plus 2 spsk sukker

Karamelsauce
1 dl sirup
ca. 1 dl fløde



Tænd ovnen på 200 grader.
Skær æblerne i kvarte, fjern kernehuset og skær dem i tynde skiver. Rør smør og  sukker godt sammen. Pisk æggene i et af gangen. Bland mel, bagepulver og vanilje sammen og rør det i dejen skiftevis med mælken. Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir. Pres æbleskiver ned i dejen. Drys 2 spsk sukker over. Bag kagen i 45 minutter. 

Varm sirup og fløde op under omrøring til det samler sig til karamel. Spæd op med fløde, hvis karamellen er for tyk.

Hæld karamellen over den let afkølede kage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar