Citronroulade |
Der bliver nogle gange kigget skævt til én, hvis man drikker mælk og sukker i teen, men det skal du ikke lade dig kue af. Vælg blot den rette te. Og til te med mælk er en Kenya den rette. Mælken neutralisere
garvesyren og sukker kan fremhæve smagsnuancer i teen.
Hvis du ønsker at drikke din te uden mælk er Darjeeling 2. flush og Ceylon O.P. gode valg.
Hvis du ønsker at drikke din te uden mælk er Darjeeling 2. flush og Ceylon O.P. gode valg.
Grøn og hvid te bør ikke drikkes med mælk.
Roulade med
citroncreme
Bunden
3 æg
100 g
sukker
50 g
mel
75 g
kartoffelmel
¼ tsk hjortetaksalt
Fyld
Skal af 2 citroner
100 g
blødt smør
2 spsk citronsaft
2 æggeblommer
2 spsk flormelis
Sukker til pynt
Tænd ovnen på 210 grader. Pisk æggene sammen. Hæld sukker i
lidt ad gangen og pisk til dejen er let skummende. Sigt de to slags mel og
hjortetaksalt sammen. Vend forsigtig melet i dejen. Læg bagepapir på en
bageplade. Hæld dejen ud på bagepapiret og spred det ud med en spatel i hele bagepladens
form. Bag bunden i ca. 5 min til den er netop lysebrun. Vend rouladen over på
andet stykke bagepapir drysset med sukker. Træk bagepapiret af den bagte bund
og køl af på en rist.
Riv citronskallen. Rør smør, citronskal, citronsaft og
flormelis sammen og pisk æggeblommerne i. Smag evt. til med mere sukker. Fordel
cremen over den afkølede bund og rul den sammen på den lange led. Dæk rouladen
med husholdningsfilm og et fugtigt viskestykke til den skal serveres. Lige før
servering rulles rouladen i sukker.
FOTO: Bjørn Jacobsen for SØNDAG
Ingen kommentarer:
Send en kommentar