Skønne grønne asparges, ristede hasselnødder og kikærter er basis for dagens salat. Jeg har brugt et dejligt stykke lam, men man kan også bruge
en rest oksekød eller kylling til salaten.
Se opskrift på pitabrød herhttp://louises-koekken.blogspot.de/2011/11/bag-dine-egne-pitabrd.html
400 g lammeinderlår
100 g
hasselnødder
1 ds kikærter
1 bundt grønne asparges ca. 500 g
200 g ærter
10 stilke bredbladet persille
10 stilke mynte
3 spsk olie
2 spsk eddike
1 tsk sukker
Salt og peber
Pitabrød
Dup kødet tørt og steg det i ovnen ved 200 grader i 10
minutter. Sænk varmen til 180 grader og steg færdig i ca. 20 minutter. Lad
kødet hvile i 10 minutter. Rist nødderne på en tør pande. Gnub dem i et
viskestykke til hinderne falder af. Hak nødderne. Dræn kikærterne. Bræk det
nederste træge stykke af aspargesene, skær dem i 3 cm.
lange stykker og damp dem i kogende letsaltet vand i 2
minutter. Hæld kogende vand over ærterne, gentag til de tøet op. Skær kødet i skiver og bland det med de øvrige ingredienser.
Pil bladene af persille og mynte og kasser stilkene. Blend
krydderurterne med olie, eddike, sukker, salt og peber. Pynt med ristede nødder
og server ristet pitabrød til.
Foto Bjørn Jacobsen til SØNDAG
Ingen kommentarer:
Send en kommentar