mandag den 27. maj 2013

Hold sommervarmen med en spansk chiligryderet


Hvis vejet ikke er til at grille, må man jo holde varmen omkring en dejlig gryderet. Og fryser du rigtig meget, kan du komme ekstra chili i! Velbekomme

1 løg
2 fed hvidløg
2 tsk chiliflager/kerner
Fedtstof til stegning
½ dl sherryeddike eller lign
1 ds hakkede tomater
2½ dl bouillon
1 ds chilibønner
1 ds kikærter
Sukker, salt og peber

Pil og hak løg og hvidløg og sauter det i en gryde med chili. Hæld eddike over og lad bruse op. Hæld tomaterne og bouillon på og lad det simre 10 minutter. Blend saucen. Dræn bønner og kikærter og hæld dem i saucen. Smag til med sukker, salt og peber.

1 lille løg
2 fed hvidløg
5 stilke persille
1 æg
1 tsk chili
450 g hakket oksekød
Salt
Fedtstof til stegning
200 g chorizopølse

Servering brød og persille til pynt

Pil og hak løg og hvidløg fint. Pil bladene af persillen og hak dem ligeledes fint. Bland de to slags løg, persille, æg og chili i kødet og krydr med salt. Form farsen til små boller og steg dem i fedtstof. Skær pølsen i skiver og steg den med i de sidste par minutter. Server kødboller og chorizo med tomatsauce til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar