De bagte æbler er fyldt med masser af lækre sager fra julen, så har du brug for en lille, lækker dessert eller eftermiddagsspise kan du endelig få bugt med den spidste stump marcipan.
I stedet for pumpernickel kan man bruge mørkt rugbrød.
4 æbler gerne Belle de Boscop
100 g
pumpernickel
100 g
marcipan
50 g
smør
25 g
brun farin
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme
Evt. 1 spsk mandler til pynt
Tænd ovnen på 200 grader. Skær en ”hat” af æblerne og fjern
skroget, uden at skære helt igennem. Det går let med en grapekniv. Skær til
gengæld et lille kryds ved blomsten, så skallen ikke springer så let, når æblet
bliver bagt. Smuld pumpernickel og bland det med marcipan, smør, farin, kanel
og kardemomme. Fordel dejen i æblerne. Sæt æblerne i et ovnfast fad. Hæld lidt
æblemost ved, læg æblehatten ved og bag dem i ca. 20 minutter. Der er meget
stor forskel på hvor lang tid æblerne skal have i ovnen. Kig til dem efter 15
minutter og se om de er blevet bløde og møre. Pynt med hakkede mandler og ”æblehat”
og server æblerne lune.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar