”Skal du af sted igen?”. Mand, hund og tre børn sidder og
kigger på mig ved morgenbordet med store spørgende øjne. Jeg kigger ned i
havregrøden, og gennemlever hvad jeg kommer til at opleve, hvis jeg bliver
hjemme. Det er sådan noget med madpakker, tøjvask, rengøring, lektielæsning og
så det meget udbredte fænomen ”mama-taxi”. Jeg skal også lige nå at lave en omgang sund
aftensmad, hvor jeg nøje overvejer, hvordan vi ikke spiser for meget kød, får nok
grønt og helt tilpas med fisk, fedt og salt. Jeg kunne også bare tage af sted
og besøge min veninde i London. Sidde på hendes roof-garden, kigge ud
over Hyde Park og nyde et glas kølig hvidvin, mens vi nipper til små appetizere.
Jeg holder af hverdagen, med det er fantastisk med nogle små afbræk. Så jeg
tager af sted.
Jeg er jo primært i London for at spise, så lige efter morgenmaden
lægger jeg en rute der kombinerer spisningen med museer. Jeg
begynder turen på Victoria & Albert Museum. V&A permanente
udstillinger er gratis, men det er besøget i museums butikken ikke – den er
fyldt med skønne ting og sager, ikke mindst smykker. Er du allerede sulten kan
du naturligvis spise i museets gårdhave.
Turen går videre ned mod South
Kensington Underground ad Exhibition Road. Her er der mange muligheder for at
få stillet den lille formiddags sult. Jeg smutter ind på en lille asiatiske
restaurant på hjørnet, spiser en stærk chili suppe, det sætter gang i
forbrændingen og ikke mætter for meget.
Jeg farer videre mod Conran Shop på, 81
Fulham Road, et must for dem der lige skal ind og se hvad det nyeste er inden
for bolig og indretning.
Videre mod Kings Road, hvor der er mulighed for at kigge
ind i Muji, der har alt i gennemsigtig opbevaring. Jeg snupper en suppe mere hos
EAT, og fortsætter over på Saatchi Gallery (77 Eaton Square), for at se moderne
kunst. Her er ligeledes gratis indgang, et lille program koster 1 pund og her er der selvfølgelig
også mulighed for at få noget at spise. Jeg er træt i benene, så jeg kaster mig
ind i en taxa, hen til Royal Academy of Arts. Her serverer de lækre drinks, kaffe
og kage i gården, eller du kan gå ned i kælderen og få five o’clock tea, inden
du ser udstillingen.
Retterne her er inspireret af den meget delikate take away forretning Otto Lenghi der bl.a. ligger i Kensington og i Notting Hil.
Retterne her er inspireret af den meget delikate take away forretning Otto Lenghi der bl.a. ligger i Kensington og i Notting Hil.
Super nem laks
500 g
laksefilet
1 bundt dild
Salt og peber
2 tsk rød rosenpeber
Olivenolie
Tænd ovnen på 200 grader. Dup fisken tør og læg den på bagepapir
på en bageplade. Gnid den med salt, peber og let knust rosenpeber. Hak dilden
fint og fordel den over fisken. Dup lidt olie over. Steg fisken i ovnen i ca. 25
minutter eller grill den til kødet netop ikke er klart mere.
Ærtesalat
2 fed hvidløg
1 spsk citronsaft
1 spsk olivenolie
Salt og peber
75 g
feta
1 bakke ærtetoppe
Bælg ærterne. Hæld ærterne i kogende vand og kog dem i 2
minutter til de lige bliver varme. Frosne ærter overhældes med kogende vand til
de er optøede. Mos halvdelen af ærterne og bland det sammen med resten af
ærterne. Smag til med presset hvidløg, citronsaft, olivenolie, salt og peber. Smuld
feta over salaten og pynt med ærtetoppe.
Gulerodssalat
½ kg gulerødder
1 spsk mayonnaise
1 spsk olie
1 tsk sennep
1 spsk eddike
Sukker, salt og peber
Purløg
Rengør gulerødderne og skræl dem i lange strimler. Rør
mayonnaise, olie, sennep og eddike sammen og smag til med sukker, salt og
peber. Vend gulerødderne i dressingen og pynt med friskklippet purløg.
Saatchi Gallery, 77 Eaton Square
Ingen kommentarer:
Send en kommentar