Hyldeblomstsaft |
Hyldeblomstsaft
Server hyldesaften med hvidvin, boblevin, boblevand, vodka eller frys den i terninger og hæld vand over.
Lav en stor portion og frys den ned i plastik flasker. Vær opmærksom på at saften udvider sig lidt ved nedfrysning, så flaskerne skal ikke fyldes helt op.
Hvis man bruger mørk farin og skallen af citronen overdøver det smagen af hyldeblomster.
35 klaser hyldeblomster
500 g sukker f.eks. lys og mørk rørsukker
Saft af 2 citroner
20 g citronsyre
1 l kogende vand
Ca. 4 1 / 2 l plastik flasker
Atamon
Klip de grove stilke af. Kom blomsterne i en stor gryde, der kan være i køleskabet. Hæld sukker, citronsaft, citronsyre og kogende vand over. Læg låg på og stil den i køleskab eller køligt (i kælderen) i 2-3 dage. Rør i spanden hver dag. Vask flaskerne godt og skyl dem med evt. lidt Atamon. Hæld saften gennem en tynd stofble, det fjerner både blomster og smådyr. Hæld saften på rene flasker og frys dem ned, til de skal drikkes. Kan opbevares på køl en uge.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar