De mest brugte madvarer er gryn og dadler, mælk, olivenolie,
ost og kød fra får, geder og
kameler. I oaserne, langs floderne og i
kystområder med nedbør er udvalget større. Her dyrkes byg, durumhvede, kikærter
og forskellige bønner, aubergine, hvidløg, løg, tomat, sød og peberfrugt. De mest
karakteristiske krydderier i Syrien og landene omkring er kanel, koriander,
mynte, rosmarin, safran, spidskommen og verbena.
Syrisk kebab
Skal grilles
1 ½ time
God til mange
Du skal bruge spyd, der ikke er runde
Lammesmåkød
Løg
Persille
En blanding af 12 forskellige krydderier heriblandt sort
peber, kardemomme, kanel og salt
Hele løg
Kør kødet to-tre gange i en kødhakker til det er meget
finthakket. Hak løg og persille og vend det i kødet sammen med krydderierne.
Læg kødet i fryseren i 30 minutter.
Tænd grillen.
Form kødet omkring spyddene. Spyddene må ikke være runde.
Grill kødspyddene på grillen. Sæt ligeledes de hele løg på spyd og grill dem.
Tabbouleh – syrisk salat
Nem
30 minutter
Vegan
God til mange
1 lille bundt frisk persille
1 lille bundt frisk mynte
1 citron
2 røde peberfrugter
3 tomater
1 salatløg
1 agurk
Pluk persille og mynte og hak det fint. Skær citronen i
tynde skiver. Skær peberfrugt, tomat, salatløg og agurk i tynde skiver.
Arranger det på et fad og hæld olivenolie over.
Hummus
Vegan
20 minutter
Holder sig godt, kan bruges til pålæg
Kogte kikærter på dåse kan bruges – brug 2 dåser
250 kikærter
ca. 1 ½ dl kogelage
½ dl citronsaft
5 fed hvidløg
2 spsk tahin
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødte koriander
salt og peber
Olivenolie og spidskommen til pynt
Læg kikærterne i blød i 6-12 timer.
Hæld vandet fra og kog dem møre i nyt vand ca. 45 minutter.
Hæld vandet fra – gem 2-3 dl.
Blend kikærter, kogelage, citronsaft, hvidløg, tahin, spidskommen og
koriander til en cremet masse. Tilsæt mere kogelage hvis den ikke er cremet
nok. Smag til med krydderierOpskrifterne har været bragt i Flensborg Avis
Foto: Gertrud Sabroe Termansen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar