Jeg er ved at købe 24 grønne drikkeglas af en meget ivrig
sælger. Resten af selskabet venter. De er urolige, sultne og tørstige, og det
er ikke den første biks, jeg er inde i denne formiddag. Der er varmt og
klaustofobisk i souken. Men til gengæld er der altid et sted, hvor man kan få
noget at spise. Vi bestiller mad ved siden af glasbutikken. De slæber borde og
stole udenfor, så jeg kan handle videre, samtidig med at vi spiser fladmast
grillet kylling, marokkansk salat, kogte linser og hakket kød i tykke brød. Vi
er ikke helt enige om prisen endnu, så vi får også myntete her. Chefen for
glasbutikken bliver tilkaldt. Jeg nægter at betale mere en 30 euro. Jeg risikerer
at få overvægt! De siger ok, og vi laver håndtegn. Frokosten koster 12 euro for
seks personer. Min ældste datter konstaterer tørt
-Det er godt, det er så billigt at spise, når du køber så
meget.
Vi bliver lidt længere
Vi køber store, tunge appelsiner, modne avokadoer, tomater
og bliver hurtigt venner med de handlende i passagen lige ved riaden. Efter et
par dage finder vi ud af, hvem der gider turister, og hvem der helst så, at vi
blev der, hvor æblerne gror. Og jeg må med skam erkende, at jeg troede, de
ville følge efter mine langbenede piger og hive dem i deres lyse lokker. Men de
vil blot have, at vi bliver lidt længere, køber lidt flere glas, friskpressede
juicer, tasker, tørklæder, dadler og alt det andet uimodståelige som Marrakesh
har at byde på.
Jeg har de vildeste krydderier, tørrede abrikoser, mystiske nødder
og appelsinblomstvand med hjem. Da jeg ikke går ud fra, at du har alt det
stående på køkkenhylden og heller ikke har lyst til at have det der, har jeg
ladet mig inspirerer af det marokkanske køkken og tilpasset opskrifterne til os
nordboere.
Nem
Til 4-6 personer
Tid: 1 time
Tilbehør brød, kogte linser eller couscous
1 hel kylling
2 løg
1 dl solsikkeolie
1 tsk kardemomme,
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander
1 tsk salt, ½ tsk peber
¼ citron
3 dl vand
50 g svesker
Skær kyllingen i mindre stykker. Gerne 10-12 stykker. Pil
løgene og skær dem i tynde både. Brun kylling og løg i olie i en rummelig
gryde. Eventuelt af flere omgange. Drys krydderierne over og krydr med salt og
peber. Skær citronen i tynde både. Hæld vand, svesker og citron over og lad retten simre i ca. 35
minutter til kødet er gennemkogt. Server med brød, linser eller couscous.
Tekst og opskrift har været vist i Flensborg Avis den 25. april 2015
Tekst og opskrift har været vist i Flensborg Avis den 25. april 2015
Ingen kommentarer:
Send en kommentar