fredag den 12. april 2013

Asparges






Grækerne er kommet, de lange tynde af slagsen. Det er muligt at jeg burde vente på tyskerne, men de så så skønne ud, at jeg måtte have dem med hjem. Det er selvfølgelig asparges, jeg taler om, og her i mit slankevanvid, har jeg lavet den skønneste asparges suppe. Portionen rækker nok til 4 personer som aftensmad, hvis der bliver serveret brød til.

1 kg asparges
1½ l vand
Herbamare bouillon
4 æg
salt og peber
Måske lidt citronsaft

Skyl aspargesen og knæk det nederste tæge stykke af. Skræl dem. Kom skrællerne i en gryde og hæld vand over så det dækker. Kog op og lad det simre i ½ time. Si skallerne fra og smag suppen til med bouillon, salt og peber. Skær aspargesene i små stykker og damp dem i suppen til de er netop møre- det tager kun et par minutter. Tag dem op. Rør æggene sammen. Tag suppen fra varmen og rør æggene i. Tilsæt de dampede asparges og server straks. EFTER AT ÆGGENE ER KOMMET I, MÅ SUPPEN IKKE VARES MERE OP. For så skiller det og det ser så frygteligt ud. Men det smager ok.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar