Linsesuppe
Da jeg serverede denne suppe for familien forleden dag , spurgte de, om det var noget jeg havde købt, for den smagte så godt!
Portionen rækker fint til middag for fire personer, hvis man spiser groft brød til.
2 løg
1 tsk karry
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander
2 kartoner tomatkoncentrat a ½ l
Ca. ½ l bouillon
250 g røde linser
½ dl fløde
Salt og peber
Pil og hak løg og hvidløg fint og svits det i olie med krydderierne. Hæld tomatkoncentrat og bouillon i og lad det koge op. Hæld linserne i og lad suppen småkoge i 20-25 minutter til linserne er møre. Rør fløde i og smag til med de nævnte krydderier, salt og peber.
Og her er lige en variation til dem der godt kan lide kokosmælk
Linsesuppe med kokos
100 g røde linser
500 ml vand og 2 tsk bouillon
1 dåse kokosmælk
2 tsk ingefær
Salt
Pynt med chili og friske koriander
Skyl linserne. Hæld linser, vand, bouillon, kokosmælk, ingefær og chili i en gryde og kog det op. Lad det simre under låg til linserne er kogt ud/ møre. Smag til med salt, ingefær og evt. mere bouillon. Hæld den varme suppe i skåle og pynt med koriander og chili.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar