Min datter har arvet en T-shirt med et statement, der ikke er til at tage fejl af. ”Bevar Bornholm” står der hen over brystet. Og efter at have besøgt solskinsøen , er jeg helt enig. Specielt fordi de kan noget med gode madvarer.
Jeg er i de seneste par år blevet bombarderet med karameller, pasta, bolsjer, mel og olie fra øen der pga. af sin specielle beliggenhed er fyldt godt op med turister og landbrug. Denne kombination gør at man kan sælge specialiteter der i kvalitet og pris ligger langt fra de konventionelle varer på markedet.
Prøv bl.a. rapsolien fra Lehnsgaard i Østerlars. Den kan købes i de fleste større supermarkeder.
Olien fra Lehnsgaard er ikke bare en rapsolie, men en rapskimolie der er fremstillet efter rensning og afskalning af rapsfrøene. Rapskimolie er det sundeste fedtstof på markedet, da det kun indeholder 6 % mættede fedtsyrer, hvor olivenolie indeholder dobbelt så meget.
Denne her pasta er god til stegt kød. Det minder lidt om det der står på shawarma barer, bare knap så stærkt.
100 g tomatkoncentrat /pure
1 spsk chiliflager ca. 5 g
1 fed hvidløg
1 spsk citronsaft af
1 tsk citronskal
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander
50 ml rapsolie
Kom alle ingredienserne undtagen olien i en blender og start den. Hæld olien i til massen har en grødagtig konsistens. Hæld pastaen på et glas og opbevar det på køl.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar