Skal du også til at tilberede bloddryppende retter den næste uges tid, og har brug for inspiration? Er der hjælp at hente her på bloggen.
Jeg ælter altid dej på en køkkenmaskine og jeg syntes at denne er for fugtig til at ælte med hænderne. Tilsæt evt mere mel, hvis du skal ælte den i hånden.
Kogende vand
200 g rødbede
20 g gær
300 ml lunt vand
2 tsk salt
1 spsk sirup
500 g speltmel
225 g hvedemel
2-3 spsk mælk
Hæld femkornsblandingen i en skål og hæld kogende vand over. Lad det stå og trække 5 minutter og hæld så vandet fra. Skræl rødbederne og riv dem fint. Rør gæren ud i lidt af vandet og hæld resten af vandet i, sammen med salt, kerner, sirup og rødbeder. Rør speltmel i. Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt igennem. Stil dejen til hævning overdækket og et lunt sted i ca. 1 time. Ælt dejen igennem og form 12 boller. Stil dem på en bageplade og pensl med mælk. Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter. Bag bollerne ved 220 grader i ca. 20 minutter.
FOTO: Gertrud Termansen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar