søndag den 26. august 2012

Skønne, skønne syltede squash


Nu er det jo squashuge her på bloggen, så jeg har syltet squash, og jeg må simpelthen sige at det er intet mindre end et hit. Det er måden man kommer af med sine store, beskidte, kedelige, gule, grønne og stribede squash. I en enkel eddikelage, bliver de omsat til et herligt tilbehør og man kan roligt sylte rigeligt, de skal nok blive spist til både lyst fjerkræ, frikadeller og stegt fisk.Og så kan man jo også gi et glas eller 10 væk, til alle dem der ikke har haven fyldt med squash. 

Til 1 glas på 3/4 l skal der bruges

Ca. 400 g squash
(½ rødløg)
1½ dl eddike
1 dl vand
100 g sukker
2 nelliker
Atamon

Rengør squash og løg. Skær squash i - ikke for tynde- skiver og løget i tynde skiver. Læg squash og løg skiftevis i glasset. Varm eddike, sukker, vand og nelliker op til kogepunktet og hæld det over grøntsagerne. Lagen behøver ikke dække grøntsagerne, de de bliver bløde i løbet af kort tid og derfor bliver dækket af lagen. Lad dem trækket et par timer, så er de klar til servering.
Når du sylter med løg skal det spises indenfor en uge. Så hvis du er ude i den store syltning- undlad løg.


Klargøring af glas og flasker
Rengør dine glas og flasker med opvaskemiddel. Skyl dem herefter i kogende vand og ryst derefter glassene med atamon som efterfølgende hældes ud.Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar