tirsdag den 21. august 2012

Dagens squashJeg er glad for, at der er nogen, der elsker squash- og der er jo rigeligt at elske! I dag er der lidt bønner til at krydre squashene med. Og hvis der er noget der er vigtigt når vi arbejder med squash, så er det at krydre.

Orientalske squash med fuldkornsbulgur
1 spsk smør
200 g fuldkornsbulgur
bouillon / vand
Olivenolie og eddike

400 g squash
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander
1 tsk chili
50 g feta
frisk mynte

Varm smørret i en gryde. Hæld bulgur i og rør rundt i et par minutter. Hæld bouillon/ vand over så det står 1 cm over grynene. Kog op under låg og lad det simre i ca. 10 minutter til de er møre. Fjern gryden fra varmen og tag låget af. Lad dem stå 5 minutter. Smag til med salt og peber og rør olie og eddike i.
Skær squash i terninger eller skiver. Varm lidt olie op på en pande hæld krydderierne på og rør i det til det dufter. Hæld squash på panden og steg dem møre - de skal stadig have bid. Krydr godt med salt og peber og vend de lune squash i bulguren. SMAG TIL MED SALT OG DE ØVRIGE KRYDDERIER. Pynt med mynte.

Bønner med gedeost
500 g grønne bønner
8 forårsløg
Dressing af olivenolie og eddike og sennep
krydderurter gerne med lidt blomst
50 g gedeost

Nip bønnerne og kog dem møre i letsaltet vand. Skær løgene i tynde skiver. Rør olie, eddike og sennep sammen i en salatskål. Smag til med salt og peber. Vend de lune bønner og løg i dressingen. Skær osten i små terninger og pynt med den og krydderurterne.
Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar