søndag den 12. august 2012

Uden mad og drikke duer helten ikke


Vi skal have tre måltider om dagen plus det løse, der skal bestå af frugt og grønsager. Hvis vi ikke får en god frokost, nedsætter vi vores præstation – drastisk fra klokken 12! Forudsat at vi altså har fået en god morgenmad ellers vil vi blive sultne, ukoncentrerede og trætte meget tidligere. Det er da tankevækkende, at man blot ved hjælp at et par stykker rugbrød og et glas vand kan fremme ens eget velvære og præstationsevne.


Den slanke linie
Hvis man gerne vil holde den slanke linie, er det en god ide at vælge pålæg der ikke er forarbejdet for meget. Rullepølse, spegepølse og de fleste andre pølser indeholder rigtig meget fedt, der ikke kan fjernes ved at skære kanten af. Vælg hellere en skinke, her kan man skære fedtkanten af, hvis den syner for stor.
Husk salat under pålægget, krydderurter og gerne masser af kål: kålrabi i både, hvidkål i store stykker og blomkål i små buketter. Eller

Æble og gulerodssalat
500 gulerødder
3 æbler
Saft af 1 appelsin
Frisk ingefær
Riv gulerødder og æbler og hæld appelsinsaften over. Bland lidt friskrevet ingefær i salaten.

Fisk til frokost
Vi skal have 200-300 g fisk om ugen og hvis du ikke får det til aftensmad, skal du have det HVER dag til frokost
Den fiskede madpakke kan indeholde
Fiskefrikadeller, tun, torskerogn, røget ørred, laks eller rejer. Spis en klapsammen rugbrød, grøntsager, pasta, ris eller kartofler til.

Tænk på det søde
Men der skal også tænkes på det søde, og er du en værre slikmund, er det bedre at have det med i overvejelserne, når madpakken tilberedes. Hav derfor altid frugt med. Og er det ikke nok, er en yoghurt med lav fedt% og lavt kalorieindhold, mørk chokolade, riskiks, nødder og tørret frugt det bedste. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar