onsdag den 1. maj 2013

Rabarberkage til 1. maj


1. maj skal vi have en rød kage - en ræverød rabarberkage.
Det er faktisk en omvendt tærte, for hvis man bager rabarbertærte bliver dejen ofte meget våd, så nu er der vendt op og ned på kagen.

100 g hvedemel
50 g kartoffelmel
3 spsk sukker
75 g smør
1 sammenpisket æg

750 g rabarber
75 g smør
100 g sukker

I foodprocessor:
Hæld mel, kartoffelmel og sukker  i en foodprocessor. Hak smørret i og kør til det er grynet. Hæld halvdelen af ægget i og kør til dejen samler sig. Tilsæt evt mere æg. Pak dejen i film og læg den på køl ½ times tid.
I hånden:
Hæld mel, kartoffelmel og sukker i en skål. Hak smørret i og smuldr det sammen til det er grynet. Hæld halvdelen af ægget i og ælt til dejen samler sig. Tilsæt evt mere æg. Pak dejen i film og læg den på køl ½ times tid.
Rengør rabarberne og skær dem i tynde skiver. Varm sukkeret op på en pande. Tilsæt smør og rør rundt til smørret er smeltet. Hæld rabarberne i og rør rund et par minutter. Hæld rabarber og lage i et tærtefad. Rul dejen ud og læg den over rabarberne. Pensl med resten af ægget (hvis der er noget tilbage) og prik huller i dejen med en gaffel. Bag tærten i ca. 30 minutter ved 200 grader.
Server lun.



Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar