torsdag den 30. august 2012

De nye pølsehorn

Nu får begrebet pølsehorn en helt ny betydning. Ikke noget med fedtede wienerpølser og ketchup, næ en lækker chorico eller måske et stykke bresaola, skal der ind i disse små brød.

2½ dl mælk
25 g gær
1 tsk salt
1 tsk honning
250 g fuldkornshvedemel
250 g hvedemel
Sammenpisket æg til pensling
Soltørrede tomater
Krydret pølse
Sammenpisket æg til pensling
Chili eller timian

Lun mælken. Rør gæren ud i lidt af mælken og hæld resten af mælken i. Tilsæt salt og honning og ælt mel i til dejen er smidig og slipper bordet. Lad dejen hæve overdækker på et lunt sted i ca. 1 time. Del dejen i 10-12 stykker og rul dem let ud. Læg en skive pølse og soltørrede tomater på brødet. Luk brødet rundt omkring fyldet. Stil pakkerne på en bageplade med bagepapir med sammenlukningen nedaf. Pensl med sammenpisket æg og pynt evt. med chili eller timian. Lad dem efterhæve i ca. 20 minutter. Bag brødene i ca. 15 minutter ved 200 grader.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar