fredag den 1. november 2013

Rullesteg - mere langtidstegning




Rullesteg har være ude af madbilledet i mange år, men takket være italiensk inspiration, er de nu kommet på det danske middagsborde. Og med rette, for det er en herlig ret. Men som med meget andet, skal du være sød ved den, forkæle den med gode krydderurter og give den en rum tid i ovnen. Resultatet er mørt og velsmagende kød, for ikke at tale om de herlige, grøntsager som har ligget og mumset med ved siden af.

1 rullesteg uden fyld
10 stilke persille
2 fed hvidløg
2 tsk citronskal
50 g bacon i tern
salt og peber
fedtstof til stegning
4 gulerødder
2 pastinakker
2 persillerødder
3-5 dl vand

Tænd ovnen på 150 grader.
Hvis kødet er pakket i net, tager du nettet af og lægger kødet på et spækbræt. Rengør og hak persille og hvidløg og fordel det på kødet sammen med citronskal  og bacon. Krydr med salt og peber. Rul kødet sammen, vind bånd om eller læg det tilbage i nettet. Brun kødet i en rummelig gryde. Læg kødet i en bradepande. Rengør grøntsagerne og skær dem i mundrette stykker. Læg dem ved siden af kødet og hæld vand over. Sæt bradepanden i ovnen og steg kødet i ca. 1 time og 45 minutter. Spæd op med vand undervejs. Vrid nettet af og skær i skiver og server kartoffelmos til.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar