torsdag den 30. august 2012

Brunsvigerrosinmandelkage


Sådan så kagefadet meget hurtigt ud, efter at det var blevet serveret for en flok sukkerkolde teenagere.


Hver torsdag kl. 15 står der 20 søde teenagere foran vores dør og venter på at komme "til præst". Og da jeg tydeligt kan huske, hvor træt jeg blev når jeg var til præst, bager jeg gerne en lille kage, så de kan holde sig koncentrerede og få det maksimale ud af undervisningen.


Kage til ca. 20 personer

100 g smør
200 g sukker
1 spsk vanilje
3 æg
300 g mel
1½ tsk bagepulver
1½ tsk natron
3½ dl ymer, yoghurt eller lign
Fyld
2 dl rosiner
150 g mandler
75 g smør
125 g farin
1 spsk kanel
1 tsk kardemomme

Rør smør, sukker og vanilje sammen. Pisk æggene i et ad gangen. Bland mel, bagepulver og natron sammen og vend det i kagen skiftevis med ymer. Hak rosiner og mandler groft. Rør smør, farin og krydderier sammen, bland rosiner og nødder i. For en bageplade (ca. 20x35 cm ) med bagepapir. Fordel halvdelen af dejen i bagepladen, kom fyldet ovenpå og dæk med resten af dejen. Bag kagen i ca. 35 minutter. Afkøl kagen i bagepapiret på en rist. Hvis fyldet er sunket til bunds, kan kagen bare vendes om og skæres i firkanter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar