torsdag den 1. januar 2015

Pulled beef - langtidsstegt, marineret okse




Med denne langtidssimreret ønsker Louises Køkken alle læserne et godt og lykkebringende nytår med mange gode smagsoplevelser.

Pulled beef

Du har brug for en stegepose eller et lågfad, der kan gå i ovnen.
Langtidsstegning 5 timer
Til 4-5 personer
Man kan bruge billige udskæringer af oksekød

1 kg tykkam eller oksebov

1 løg
50 ml soja
100 ml ketchup
100 g brun farin eller mørk rørsukker
2 tsk røget paprika
2 tsk stødte koriander
2 tsk chiliflager

Tænd ovnen på 140 grader (120 grader varm luft). Læg kødet i en stegepose eller i et ovnfast fad. Skær løget i tynde skiver fordel det over kødet. Rør soja, ketchup, farin, paprika, koriander, chiliflager sammen og hæld det over kødet. Luk posen og klip hul i hjørnet eller læg låg på fadet. Sæt fadet i ovnen og steg det mørt. Det tager mellem 4 og 5 timer. Man kan trykke på kødet, er det blødt og falder fra hinanden, er det mørt. Trevl kødet med et par gafler og vend det i stegeskyen. Hold det varmt til det skal serveres.


Sesamboller

2-3 timer
8 store boller
Brug gerne flere melsorter og andre kerner
Manitobamel fås i meget store sække i Citti, eller som spotvare i danske Netto og Rema

20 g gær
300 ml håndvarmt vand
1 æg
2 spsk sesam
1 spsk sukker
1 tsk salt
500 g manitobamel eller anden hvedemel
1 spsk sesam til pynt

Rør gæren ud i lidt af vandet. Pisk ægget sammen. Gem lidt til pensling og hæld resten i. Hæld sesam, sukker og salt i og ælt mel i til dejen føles let og smidig. Lad den hæve lunt og overdækket i 1 time. Ælt dejen igennem, del den i 8 stykker og form til boller. Pensl med æg og pynt med sesam. Lad bollerne hæve i 30 minutter. Bag dem ved 220 grader i ca. 14 minutter. Afkøl på en rist og opbevar dem i en plasticpose til de skal spises.

Rødkålssalat

Hvidkål kan også bruges
Hurtig
Sund og god til maven

¼ rødkålshoved
2 gulerødder
2 spsk eddike
1 spsk sukker
1 tsk salt
peber

Skær kålen i tynde skiver på en mandolin. Skræl gulerødderne og skær dem i lange strimler. Vend kål og gulerødder i eddike og sukker og smag til med salt og peber. 




FOTO: Gertrud Sabroe Termansen til Flensborg Avis

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar