fredag den 4. april 2014

Appelsinis

Er du ligesom jeg begyndt at tænke på, hvad du skal have at spise i weekenden? Det kan du godt droppe. Du skal fortsætte den sunde linje fra hverdagen.

Myndighederne mener, at vi skejer for meget ud i weekenden - vi drikker for meget og spiser for fedt og går amok i sukker. Jeg bliver TRÆT, når jeg hører sådan noget pladder. Vi er den lykkeligste nation, og vi nyder gode sager, når vi er sammen. I hverdagen holder vi os på dydens smalle sti, spiser sundt og dyrker motion. Og når vi så er sammen - i weekenden- og skal hygge os, så skal moralens vogter nu stå og pege af os og sige, at vi ikke må få fredagsslik, fredagsvin og en lækker sauce. STOP SÅ, siger jeg bare. Spis det du kan lide, men lad være med at spise, til du revner - god weekend.


Denne is er fed og lækker og man kan ikke spise meget mere en én kugle.
Portionen passer derfor fint til 6-7 personer

2½ dl piskefløde
3 æggeblommer
½ dl sukker
saft og skal af 3 økologiske appelsiner
evt 1-2 spsk flormelis

Piske fløden til skum. Pisk æggeblommer og sukker skummende. Vend flødeskum og æggesnaps sammen og vend appelsinsaft- og skal i. Er det sødt nok? Hvis ikke må der en smule flormelis i. Hæld massen i ismaskine og kør til det er fast. Frys ned og spis inden for et par dage. Gerne med citronkager til http://louises-koekken.blogspot.de/2014/04/sprde-citronkager.html

2 kommentarer:

 1. Det lyder rigtig lækkert. Skal isen i ismaskine, eller kan man nøjes med alm fryser?
  Hanne

  SvarSlet
 2. Kære Hanne
  Tak for spørgsmålet.
  Hvis appelsinerne er meget saftige, bliver massen tynd, og så må den i ismaskine. Hvis du ikke har en ismaskine, ville jeg nøjes med at bruge appelsinskallen og saft af en enkelt appelsin. Så kan massen fryses i en beholder og du kan røre i den et par gange i løbet af den første time. God fornøjelse.
  Hilsen Louise

  SvarSlet