onsdag den 29. august 2012

Herlig restemadDer er med rette utrolig meget fokus på vores madspild og det afføder også en masse retter i mit køkken, fordi jeg meget sjældent smider noget ud. Det er ikke alt, der smager lige fantastisk, men vi bliver mætte hver dag. Og hver dag er der også et eller andet der hitter. Det kan være kålsalaten, chutneyen, risene eller den ostemad vi får til efterret. 
Denne her ret kan der varieres over i det uendelige- brug det du har af grøntsager og krydderier og smag dig frem. Risene er så lækre. 
Mill&Mortar har en meget fin krydderiblanding"Yellow Rice". Prøv den og smag hvor herligt ris kan smage og ikke mindst dufte. Se mere lige her: http://www.millmortar.com/

Grøntsager i kokos
½-1 blomkål
400 g gulerødder
2 tomater
Fedtstof til stegning
1 tsk garam masala
1 tsk gurkemeje
1 cm frisk ingefær
1 tsk hel frisk chili
1 spsk sukker
1 dåse kokosmælk
1-2 spsk lime eller citronsaft
Sukker, salt og peber
Koriander

Rengør blomkål og del den i små buketter. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skær tomaterne i store terninger. Varm fedtstof på en stor pande og vend gulerødderne rundt et par minutter. Hæld blomkålen på sammen med garam marsala, gurkemeje, hakket ingefær, chili og sukker. Vend det rundt et par minutter. Hæld kokosmælk og vand over. Lad det simre i 10 minutter. Smag til med limesaft, sukker, salt og peber. Vend tomater i, pynt med koriander og server straks. Server evt. en rest kød til.

Krydderris

250 g basmatiris
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk smør
3 kapsler kardemomme
5 peberkorn
3 nelliker
1 limeblad

Skyl risene til vandet er klart. Hak løg og hvidløg fint. Smelt smørret og sauter de to slags løg. Tilsæt krydderierne og vend dem rundt. Hæld risene i gryden og svits dem et par minutter. Hæld vand over så det netop dækker og kog risene i 10 minutter. Sluk for varmen og lad risene stå uden låg i yderligere 10 minutter. 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar