torsdag den 9. august 2012

Abrikoser skal rånydes


Der er ikke så meget at sige, andet end, at abrikoser er små bløde frugter, der blot venter på at blive rånydt, syltet, kogt og bagt og så minder de om varme sommerdage i syden, og det kan man jo godt bruge. 

Abrikos marmelade
Rørsukker klæder abrikosernes, men alm stødt melis kan også bruges.

500 g abrikoser
150 g rørsukker
 ½ tsk geleringspulver blandet med 1 spsk sukker

Halver abrikoserne, tag stenen ud og skær abrikosen i kvarte. Hæld sukker over og lad det stå til sukkeret er opløst. Kog abrikoserne igennem til de er bløde, smag om der mangler sukker. Jævn med geleringspulver og hæld marmeladen på et skoldet glas.





Abrikoskage

150 g blødt smør
150 g rørsukker
3 æg
150 g mel
1 tsk bagepulver
½ vanillestang eller 2 tsk vanillesukker
10-12 modne abrikoser
3 spsk sukker

Tænd ovnen på 180 grader. Rør smør og sukker sammen i et par minutter. Pisk æggene i et af gangen. Sigt mel og  bagepulver og vend det i dejen. Skrab vanillekorn ud og rør dem i dejen. Hæld dejen i en lille smurt springform. Halver abrikoserne, fjern stenene og tryk abrikoserne ned i dejen. Drys sukker over abrikoserne og bag kagen i ca. 45 minutter.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar