torsdag den 24. januar 2013

Confit de canard

Min søn på 12 har ikke hørt om stenalderkost og han har ikke behov for detox i januar. Så da han for nylig havde fødselsdag, ville han meget gerne have forie gras og confit de canard! (Hvor får de det fra?).
Og da der er er rigtig mange andelår til overs efter julens salg af bryster og "bryststeg" kan man ofte få dem for en slik.
Andefedt fås på glas i større supermarkeder bl.a. Irma, CITTI og specialbutikker. Når olien har været brugt i retten, kan man fryse resten ned, til næste gang man skal lave confit de canard.
Hvis man ikke orker at tilbered retten, kan den købes på dåse og sammen med kaviar, må det høre til dåsemad i den meget lækre kategori.
Andelårene kan tilberedes og varmes med kartoflerne lige før de skal serveres.

4 andelår
2 skalotteløg
2 spsk salt
1 spsk sukker
2 tsk tørret timian
Ca. 500 g andefedt
Tilbehør
1 kg kartofler
Blandet salat med olie eddike dressing

Tø kødet op og dup det tørt. Hak skalotteløgene og hæld dem i en frysepose med andelår, salt, sukker og timian. Lad det trække i køleskab i 12-24 timer.
Smelt fedtet i en stegegryde. Tør overskydende salt af lårene og læg dem i gryden. Lad det simre i 2-3 timer til kødet er helt mørt. Hvis det er svært at holde fedtet under kogepunktet, kan gryden stilles i ovnen ved ca. 140 grader.
Tænd ovnen på 225 grader. Vask og tør kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem i andefedt. Bag dem i 20 minutter.
Læg kødet på en rist og sæt det ind i ovnen over kartoflerne. Varm kødet i 8-10 minutter. Tag evt. kartoflerne ud og grill til skindet er sprødt, server med grøn salat og olie eddike dressing.

FOTO: Bjørn Jacobsen til SØNDAG
 


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar