torsdag den 9. august 2012

De sidste jordbær

Brug årets sidste jordbær til denne skønne, fluffi jordbærsorbet.
Jeg har lavet den i ismaskine, så hvis du ikke har sådan en endnu, må du ud og erhverve dig en. Den fås for omkring 50 euro og den er det hele værd.


250 g jordbær
75 g sukker
1½ dl hyldeblomstsaft
2 dl jordbærmarmelade
1 æggehvide
1 knivspids salt
1 tsk eddike
2 spsk sukker

Blend jordbær, sukker, hyldesaft og marmelade sammen. Pisk æggehviden. Når den er stivnet let drysses salt, eddike og sukker i og den piskes stiv. Vend æggehviden i jordbærmassen, hæld den i ismaskinen og start vidunderet. Efter ca. 20 minutter er isen klar, sæt den i fryseren til den skal serveres.Den kan max. holde sig tre dage. Herefter begynder den at blive grynet.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar