tirsdag den 19. december 2017

Kulinarisk kalender den 20. decemberPå scooter til San Remo

I dagens kulinariske kalender tager vi til Italien.

Ceriana i Norditalien
Jeg skræver op på scooteren og slynger desperat armene om Camilla. Hun gasser op og sætter i gang. Jeg er rædselsslagen. Sidst jeg kørte på en scooter, var på Kos i 1983. Turen endte på skadestuen, og jeg har stadig ar på knæene efter styrtet. Men vi skal på marked i San Remo 12 kilometer nede af bjerget, og det er umuligt at finde en parkeringsplads til den lille Fiat 500, som vi også har til rådighed. Så vi vinker til de gæster, der allerede sidder på Bar Rina og drikker morgenkaffe, og kører langsomt ned af bjerget. Camilla pludrer om alle de fordele, der er ved at køre på scooter. Man mærker solen og den varme luft, kan dufte eukalyptustræerne og den tomatsovs, som den italienske mamma er ved at koge. Jeg prøver at slappe af og sænke skulderne, og da vi kører om det syvende hjørne åbner middelhavet sig foran mig, og jeg er solgt. Efter en lille halv time parkerer vi på Piazza Cristoforo Colombo. Her er et mylder af italienere, tyske skoleklasser og masser af danskere. De italienske damer kan noget med at se godt ud fra morgenstunden, så jeg smører rød læbestift på og sætter håret, der er blevet noget klasket efter hjelmen. Vi følger strømmen mod det udendørs marked. Først støder vi på boder med bløde cashmeretrøjer i douce efterårsnuancer, tynde dunjakker, læderhandsker med nitter, kopitasker, pikant undertøj, xx-large underbenklæder, hørsengetæpper og plastiklegetøj. Vi holder godt fast på vores ejendele, men langsomt tømmes vores tegnebog alligevel. Der er også et mekka for madelskere. Inde i Mercato coperto på
brød af kikærtemel
Frokost i San Remo
spinattærte med ricotta og en tiramisu. Mætte og tilfredse bevæger vi os tilbage til


Pasta med squash

Hovedret
Nem
25 minutter
Vegetar
Til 2 personer

Pasta til to personer
1 gul og 1 grøn squash
2 fed hvidløg
olivenolie
Salt, peber
Parmesan til servering

Kog pastaen mør i letsaltet kogende vand. Skær squash i terninger. Pil og hak hvidløg. Steg squash og hvidløg i rigelig olie på en rummelig pande i ca. 5 minutter. Krydr med salt og peber. Hæld vandet fra pastaen og hæld pastaen på panden med squash. Vend det rundt og spis straks med friskrevet parmesan.

 
Aperol spritz
Lorenzo serverer verdens måske bedste Aperol spritz
1 stor drink
Nem
5 minutter
Til 1 person

40 ml Aperol
150 ml mousserende vin, gerne Prosecco
et skvæt mineralvand
Isterninger
1 appelsinskive

Hæld Aperol i et vinglas, fyld op med mousserende vin og mineralvand. Top med isterninger og appelsinskive.Det er ikke strengt nødvendigt at have bil. Der går bus til Ceriana fra Sanremo, og man kan tage toget fra lufthavnen i Nice eller Milano til Sanremo.
http://loveitaly.blachmann.dk/
Ceriana ligger i 350 meters højde i Armeadalen. Byen har 1300 indbyggere, og det er lige netop mange nok til at have alle faciliteter hele året. Her er tre dejlige cafeer og en god restaurant, et hotel, flere købmænd og en slagter med lokalt kød og specialiteter. De eneste turister der kommer forbi, er dem der cykler i bjergene, og som har lejet de andre ferielejligheder i byen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar